Online Diary here is my story: November 2012

Thursday, November 29

people changes !

Views
dear met wan !

when we first met i had no idea you would be so important to me !..bila ingt balik first kita jumpa..kelakar pon ada...tak penah sangka kita jadi mcm ny..first jumpa kita tak rapat sgt..biasa2 ja.masing2 ada number phone masing2 tpi kita jrg contact..n then lepas pada tuh..nana kenal akmal..bila dh kenal akmal..nana lupa met wan..org first nana kenal..nana selalu contact akmal sampe lah nana dh terlebih sayang kt dia..bukan syg as a friend lgi dh..lebih dri tuh..then nana penah tnya met wan pasal akmal kn?haha..malu bila ingat balik..tapi tapa..semua tuh blh jdi kenangan kn?..lepas pda tu..nana agk patah hati dgn akmal..then nana contact met wan...melekat pulak dgn met wan ! tapi nana anggap met mcm abg nana..sebab met wan selalu ambil berat pasal nana..nana sehat ke tak..sedih ka happy...blh dikatakan you knows everytihng about me !..tak pernah lagi nana kenal orang yg ambil berat smpe mcm tu sekali..rasa beruntung dpt kenal met wan !....met wan...kenapa met wan berubah?met wan sombong...nana perasan met wan berubah lepas nana ckp nana dh break dgn fox...kenapa met wan?nana ada juga text met wan..tpi met wan ckp tadak kredit..okay met wan..nana faham...a few days latter..try text lgii..tpi respon sama juga...tapa lah..maybe met wan dah berubah hati ..hri tu bila balik hostel tyrah ada tnya nana pasal met wan..nana story semua dekat dia ! dia ckp dia simpati dkt nana..ohh tyra thnaks sbb faham aku !..dh2 lupakan pasal tyrah...then tadi nana on twitter...terbaca conversation met wan dgn dia..met wan ckp met wan segan dgn nana..kenapa?dulu met wan tak pernah pon segan dgn nana..met wan baru kenal nana ka yg nak segan?haih..pelik =_= ..then..nana stalk profile twitter met wan..then terbaca conversation met wan dgn sorang girl ny..ermm nama twitter dia eidiyaa kalau tak salah nana lah...ada love2 bgai...errrr !sumpah nana cakap..nana sakit hati jeles ! but why nana nak kena rasa semua tuh..met wan bukan bf nana ! mybe you someone that i love i think... met wan tayah risau k..nana akan buang perasaan tu slow2..met wan..don't worry okay !lepas ny belum tentu dapat contact mcm dulu kan?ye lah..met wan pon dh ada yg punya..insyallah we will getting back together one day !met wan jga diri k..i love you so  much ! hope you never forget me ! thanks for all you have done to mee before..i happy when your happy !.take care good of her !bersyukur dapat kenal dgn met wan ! i will keep our memories ! sebelum tuh ada lgu untuk met !assalamualaikum !



terima kasih sudi baca entry nana!like kalau suka!

Tuesday, November 13

sayang !

Views
hey readers ! sorry lah..lately ny nana banyak update ttg cintan cinton...and maybe this is lat entry ttg tuh..entry ny khas untuk dia..

dearrr fox...

Awak..firstly saya nak cakap yang saya happy sangat dapat kenal dengan awak.even dalam mala 5 bulan macam tuh...saya pon tak penah expect bercinta dengan orang yang muda dari saya..tapi bila dah lama2 kenal i think you are okay sbb apa saya cakap awak ny okay?sbb  awak matang dari saya..setiap kali gadoh kita tak penah gadoh lama-lama..mesti awak cepat2 settlekan..tpi rigt now..kita gadoh n mmg tak boleh nak diselesaikan dh..kena juga sttle cara yang paling baik.."break"..okay..awak yang minta kan bnda tuh?saya ingat lai awak penah cakap dekat saya walau seterok mana pon kita gadoh..jgn lah sesekali lepas perkataan break tuh..awak benci sangat perkataan tuh..saya ckp okay..tapi alih-alih awak jga yang ckp bnda tuh.puncanya dari entry blog saya yang lepas yang pasal "ohh Ex" tuh..haih..awak2..actually awak salah faham..saya tak terima pon lagi lamaran dia tuh..saya minta dia bagi masa ja kat saya..tpi awak dah salah fahammkan..hurm..sokay lah awak..maybe benda dah tetuliis kan...so nak buat mcm mna kan?just accept it with open heart.. :) sja...kalau awak nak tau saya sakit hati juga time baca text dri awak tuh..tap..xkn lah saya nak cakap kan..awak pon..blh pulak tanya saya mcm2 kan?awak...awak tak kenal lagi ke perangai saya mcm mana?saya bukannya jenis yang suka open..saya suka pendam..susah nak cakap kalau ada ape..saya akan cakap i'm fine.tuh ja..awak....saya minta kat awak..jgn stalk blog saya lagi boleh?......disebabkan entry saya kat blog tuh  kita break..tayah nak sakitkan hati awak sendiri dengan stalk blog saya n then baca post2 yang tak berkaitain..tpi kali ny ja saya awak baca..sbb entry ny khas utuk awak...awakkk...kalau awak dah benci..sakit hati or whatever yang ada kaitan dengan saya..please col n cakap elok2 dengan saya..kita bincang elok2..tak perlu lah awak nak update nama "ex2" saya yang lepas..diaorang tak bersalah pon dalam hal..."kenapa cakap sya gila jantan?"tak faham saya..awak..klau saya mmg yg jenis gila jantan..dah lama saya menggedik cari lelaki lain..dah lama saya game awk..tapi saya bukan mcm tuh..tak penah terlintas pon nk gila jantan..saya bukan perempuan yang terdesperate lelaki..bukannay laki dekat dunia ny dh nak pupus..n last one..apa motif awak cakap saya tak tetap pendirian...?kali ny mmg sya tak faham !..for your information andai kata saya tak tetap pendirian ..dah lama saya curang dengan awak lah..boleh tlg explain kat saya tak ttg status awak tuh?nak sangat tau jawapan dia....


p/s : saya baru terfikir nak bagi secon chnce kat awak..tapi lepas stalk profile awak n then terbaca status awak tuh..soryy..i still love you but i will try to forget you.sorr for the hurt that i caused you..thanks for make me happy before this !.thank you very much !take care syg,
terima kasih sudi baca entry nana!like kalau suka!

Monday, November 12

first love !

Views

To my first love,

Hey Shaz. How are you? Long time no contacts right? Do you recognize me? Do you still remember me? It's me your ex-girlfriend. It's been 4 years I didn't contact you. First of all, I'm sorry. I don't mean to dump you. But hey maybe it is my fault. Hmm. I don't know. Thank you for those the sweet memories that you gave to me. I want you to know that it is sad to see our relationship end up like this. Long distance relationship is not easy as I thought. We used to chat in YM do we? I promise you I will not forget our sweet memories. Thanks to you. I'll forget how you looked. Again, I'm sorry.

Actually, I lose your number. As I lose your phone number maybe we're still together right now.
You're so sweet and kind. You treat me really well. Your gf that time is so stupid because she dump the nice guy like you. I still remember you tell me a story about you and her. About she's missing and gone to somewhere you guys didn't know.I'm dying to know how your condition here. But god not allows us to meet. I don't know why.

But I trust Allah plan something’s good for both of us. I don't know what it is. But I know, one day we'll meet. I remember how you called me Nana. You're so different from the others boy that I know. You know what? When we're got separated. When we're lost contact. I lose my self, I cry all the night just because I miss you. I try to find you but you're gone. I try to save our relationship. I want us to be together again like before.

And the fact that bitter for me to accept is you just somebody that I used to know now. But you have to know that I will not forget you and the sweet memories that you gave to me. You treat me so well. You're so sweet and kind. Since you're gone, everyday I'll wait for you. I know god prepared some things for us. I accept it if this is what god want for us. Last word, take care Shaz ;')

terima kasih sudi baca entry nana!like kalau suka!

Thursday, November 8

oHH Ex !

Views

Assalamualaikum silent readers. Okay today mau story about my Ex. Okayy malam tadi dia text aku. Pukul 2.30pagi. Err annoying gila. First dia call and aku angkat ME"emm" HIM"em, mct jum?" Me"emm"HIM"okayy". A few second later , grrrrr vibrate fon aku. HAHAHA. K aku pun text la. Layankan. Aku tahu kalau dia text tu dia ada maksut tersurat. Text punya text then keluar la ayat menyentuh perasaan dia tu *saja nak buat aku nangis* HIM"kenapa aku tak mati je ek haritu" and i was like "aku sepak jugak mamat ni kang" And at the last HIM" kita couple nak?" ME"apa kau cakap ni?" HIM" nak tak kita sambung hubungan kita yang dulu?" ME" Kita bincang dulu K? Cuba kau kira bpe kali kau tinggalkan aku? HIM"aku lupa" ME"bagi ak alasan yang kukuh kenpa kau tgalkan ak?" HIM"nak tnangkan fikiran" ME"mmg tu ke caranya" HIM"entah" ME"aku cuma tkut kau tglkn ak lagi je" HIM" takpela kalau dh tak percaya aku lagi. Kbye"

Err, see? dia dngan dia pnye merajuk macam S*** menyampah gila!

Dedicate for Adam : "Dear sayang, yes I still love you. But this is not the right time for us to getting back together. Please give me some time. I need more more and more time for fix my broken heart. I need you for my life. But please give me time. Hope you can understand me ya sayang? I love you :)


terima kasih sudi baca entry nana!like kalau suka!

spm ohh spm !

Views
haiii , assalamualaikum bloggers :Dsudaa lame kann nana tak update , hehee . blog dah berhabuk :3 lama gila tak bukak , busyy kott . hahahh :D TERIMA KASIH sebab masih sudi melawat blogg nana walaupon penghuni nye menyepii --. sorry kalau aida tak blogwalking balik kat blogg korang :( tapi setengah blogg kalau adaa yang sempatt tuu , aida BW balikk :)) SELAMAT BERCUTI :D to adik2 ! mestii bosann kann cuti awal ? hehee :( untunglah dah start cuti dahh :3 korangg ? hikhokk . okay , jangan enjoy sangat ehh :D bukakk buku jugakk ^^. 




tuhhtuuhh , yang dalam gambar tuhh , SPM CANDID 2012 tauu :D wish me luck bebeyh !
terima kasih sudi baca entry nana!like kalau suka!

 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen